fbpx

Öka din villas fastighetsvärde med 14% | installera solceller

Image (3)

Att öka ens fastighetsvärde är alltid i fokus när man investerar i nya projekt på sin villa. 

 

En ny svensk studie visar att om du har en solcellsanläggning på ditt tak så ökar det värdet på din bostad vid en försäljning.

– Resultatet visar att solceller har en positiv påverkan på huspriser. En säker investering, vilket är kul för våra kunder om man är intresserad av det, säger Tom Douglas, analysansvarig för kundnära energilösningar på Vattenfall.

Ökar värdet med 14%

I Tom Douglas studie tillsammans med Axel Bolin så har de tagit 8000 solcellsinstallationer i beaktning och jämfört totalt 50 000 fastighetsförsäljningar. De har tagit in många faktorer till sin analys för att få så exakt resultat som möjligt.

– Den sammanställda datan visar att installationen av solceller ökar värdet med drygt 14 procent vid en försäljning. Men det är ett genomsnitt och kan öka eller minska beroende på fall, menar Tom.

Sänkt driftkostnad skapar intresse

Axel, en mastersstudent i Nationalekonomi med miljöinriktning som hjälpt till med studien säger även att solceller är en investering som gör att huset blir mer eftertraktat. Och den största anledningen är då förstås att det sänker husets driftkostnad.

– Tänk dig att du jämför två identiska lägenheten och den ena har lägre hyra än den andra. Då borde man rimligtvis vara mer villig att betala mer för den lägenheten med lägre hyra – och samma sak är det med solceller, säger Axel Bolin som gjort studien. (Fotnot Expressen)

Återbetalningstid på 8-9 år

  • Nyckelfärdigt
  • En lysande investering
  • Snabbt och enkelt
Förutom att solcellerna ökar värdet på din villa så ligger återbetalningstiden i snitt endast på 8-9 år, så du får en värdeökning på din bostad med 14% och en årlig avkastning på ca 10% med solelen som din anläggning producerar!
 
Gör en intresseanmälan så kommer vi med en offert där du kan se exakt vad din besparing blir!

Installera Solceller

Har ni planer på att installera solceller? Vi på Brael.se säljer, projekterar och installerar solpaneler och solcellssystem från Gävle och söderut i landet.

Kontakta oss för vidare information om solcellsinstallation.